Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Over Scyllias

Over Scyllias

Wie zijn wij?

 Scyllias (uit te spreken als Ski – Li – jas) is een duiksport vereniging die is opgericht in 1974 door een aantal enthousiaste duikers, en uitgegroeid tot een vereniging van zo’n 150 enthousiaste leden met passie voor duiken en gezelligheid.

Dat duiken als hobby en sport verslavend is, blijkt wel uit het feit dat we nog steeds actieve duikers uit de begintijd van de vereniging hebben. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe enthousiaste leden, die meestal via onze eigen jeugdopleiding en duikcursussen het duiken hebben geleerd en nu de basis van Scyllias vormen.

Scyllias is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is op haar beurt onderdeel van de grote duikfederatie CMAS die wereldwijd bekend staat als zeer betrouwbaar en professioneel.

Of je reeds ervaren bent in het duiken of nog nooit een duik hebt gemaakt en je graag een duikcursus binnen verenigingsverband wilt volgen, je bent bij Onderwatersportvereniging Scyllias aan het goede adres. Met een enthousiaste groep  eigen instructeurs geven wij duikopleidingen (CMAS) voor jong en oud. Onze jeugdleden worden getraind middels het ''ScubaDoe" snorkel- en duik programma van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).
Bezoek de NOB site (NOB website) voor een volledig overzicht van de mogelijke duikopleidingen en specialisaties.

De kwaliteit van opleidingen, trainingen en duiken staan bij ons in een hoog vaandel.
Veiligheid staat hierbij altijd voorop!

De donderdagavond staat in het teken van trainen. In het zwembad “de Drie Essen Uden” werken we samen aan onze conditie en de praktische duikvaardigheden. Wij hebben in Uden een vaste locatie waar wij de theorielessen geven. Hier bevind zich ook ons eigen (perslucht)vulstation.

Leden van Scyllias kunnen hier gratis hun eigen duikfles vullen.  

Maar er is natuurlijk meer in het leven dan duiken alleen. Er is ook praten over duiken, toekomstige duiken plannen en herinneringen ophalen aan al gemaakte duiken! En dat doen we dan ook regelmatig, met elkaar! Na een training, tijdens een (duik) weekend, waarbij we ook de rest van de (niet duikende) familie niet vergeten, of na één van de andere activiteiten in binnen en buitenland mogen we graag samen een drankje doen en krijgt de gezelligheid de overhand.

Dus of je nu een beginnende duiker bent, al een logboek vol hebt staan, je op zoek bent naar een buddy of vooral veel nieuws wilt leren: Scyllias is de club die bij je past!

Al zin gekregen?

De donderdagavond is onze vaste clubavond. In zwembad “drie Essen Uden” traint onze jeugd dan van 19.00 uur – 19.45 uur en de volwassenen van 21.15 uur – 22.15 uur. Hierna is het mogelijk om in de horeca gelegenheid naast het zwembad onder het genot van een drankje gezellig na te praten. 

Wil je kennis maken met deze fascinerende sport? Kom gerust een keer langs dan vertellen we je graag wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!