Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Opleidingen

Opleidingen

Bijna overal ter wereld kun je duikopleidingen volgen. Je kunt bijvoorbeeld je duikbrevet halen in een warm land in tropische wateren. Vaak zijn dat korte opleidingen waarbij je alleen ervaring opdoet in de meest ideale omstandigheden. Bij Scyllias staat veiligheid voorop en leer je stap voor stap om te gaan met alle mogelijke situaties boven- en onder het wateroppervlak. Een reguliere 1*/ 2* / 3*opleiding duurt hierdoor gemiddeld één geheel seizoen.

Opleidingen starten in de eerste week van september en eind juni ronden we de opleiding af. Je hebt dan bijna alle donderdagen in het zwembad getraind en ongeveer 10 a 12 buitenlessen gehad. Dit is uiteraard afhankelijk van je vorderingen. Specialisaties duren meestal korter, dit kunnen enkele lessen zijn maar ook een aantal maanden duren in geval van grotere specialisaties.

Onderwatersportvereniging Scyllias is lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is op zijn beurt afgeleid van de Franse duikorganisatie CMAS. De CMAS is wereldwijd een zeer gedegen en professionele duikorganisatie met een zeer goede reputatie. Het logo vind je dan ook terug op de brevetkaarten van de NOB.


Welke duikopleidingen en specialisaties zijn er?

Zie de NOB site voor alle details over duikopleidingen en specialisaties.
Scyllias kan nagenoeg alle opleidingen aanbieden.
Opleidingen worden verdeeld in:

  • Theorielessen (donderdagavond van 19:00 uur – 21.00 uur) 
  • Zwembadtrainingen (donderdagavond van 21.15 – 22.15 uur)
  • Buitenwatertrainingen (woensdagavond en/of zondagochtend, Hemelrijk in Volkel of De Groene Heuvels in Bergharen)Is duiken veilig?

Jazeker, duiken is een veilige sport. Je leert van gediplomeerde en gecertificeerde Instructeurs de benodigde kennis en vaardigheden om samen met je buddy veilig te duiken.


Kan iedereen duiken?

In principe kan iedereen duiken. Er worden geen bijzondere eisen gesteld. Middels een keuring (een keer per drie jaar) worden een aantal basisfuncties door een arts gecontroleerd.
 

Is duiken duur?

Duikspullen zijn over het algemeen kostbaar maar omdat de kwaliteit heel goed is, kun je er vele jaren plezier van hebben. Een basis duikuitrusting kost nieuw ongeveer tussen de €1500 a €1800 (afhankelijk van persoonlijke wensen). Uiteraard zijn er ook gebruikte duikspullen te koop. Binnen onze club zijn er voldoende mensen die je hierover kunnen adviseren waardoor ook met een kleiner budget veilige gebruikte duikspullen aangeschaft kunnen worden.

Bij de 1-ster opleiding bestaat de mogelijkheid om het eerste deel van de opleiding (zwembad) gebruik te maken van leenapparatuur.

Kom gerust een keer langs dan vertellen we je graag wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!